Apocalyptica ja Downstone 20.3.2010

Julkaistu 20.3.2010

Liput maksavat ennakkoon 35 € ja ovelta 40 €
Lippuja myyvät: Tiketti, Lippupalvelu ja
Levykauppa Äx
Ovet avataan klo 21.00.
Ikäraja on K-18.

Illan aikataulu:
Ovet 21.00.
Downstone 21.45.
Apocalyptica 23.00.

Kotimainen huippuyhtye Apocalyptica tekee helmi-maaliskuussa kymmenen konsertin pituisen kotimaan kiertueen. Oulussa mahtavasta klassisen musiikin ja raskaan rockin ilmiöstä päästään nauttimaan lauantaina 20. maaliskuuta 2010. Edellisen kerran Apocalyptica esiintyi Oulussa tammikuussa 2006 ja konsertti oli visuaalisuudeltaan ja tunnelmaltaan yksi hienoimpia klubilla järjestettyjä tapahtumia.

Apocalyptica on yksi kansainvälisesti menestyneimpiä suomalaisyhtyeitä ja taatusti omaperäisimpiä maailmanlaajuisesti. Yhtye aloitti uransa jo 90-luvun puolessavälissä soittamalla enimmäkseen metalli-covereita (pääasiassa Metallicaa) neljällä sellolla. Sittemmin he ovat julkaisseet ja esittäneet enimmäkseen omaa tuotantoaan. Yhtyeen sellokvartetin muodostavat Eicca Toppinen, Perttu Kivilaakso, Paavo Lötjönen sekä livejäsenenä toimiva Antero Manninen. Rumpuja soittaa Mikko Siren.

Apocalyptica työstää parhaillaan ensi vuonna julkaistavaa seitsemättä studioalbumiaan. Yhtyeen edellinen albumi Worlds Collide oli maailmanlaajuinen menestys ja sillä vierailivat muun muassa laulajat Corey Taylor (Slipknot), Till Lindemann (Rammstein) sekä Cristina Scabbia (Lacuna Coil). Vuonna 2007 julkaistu albumi on myynyt Suomessa kultaa, ja levyltä lohkaistut singlet I’m Not Jesus ja I Don’t Care olivat kovia radiohittejä sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa.

Vuonna 2005 perustetun Downstonen musiikissa yhdistyvät juureva melodinen metalli ja tummat tunnelmat. Yhtye valmistelee parhaillaan uutta albumia, jonka aiempaa kierommasta ja monipuolisemmasta materiaalista saadaan esimakua Club Teatrian keikalla. Downstonen tuorein julkaisu on unplugged-henkinen albumi Hinderance, mutta Club Teatrialla Downstone esiintyy akustisen fiilistelyn sijaan kitarat säröllä ja volat kaakossa.

Downstonen musiikista päästään nauttimaan myös keskiviikkona 17.3., kun
yhtye tekee akustisen keikan Oulussa PSK Kaupunnissa osoitteessa Uusikatu
24.

Illan aikataulu:
Ovet 21.00.
Downstone 21.45.
Apocalyptica 23.00.


Facebook