Children of Bodom 9.4.2010

Julkaistu 9.4.2010

Liput maksavat ennakkoon 35 € ja ovelta 40 €
Lippuja myyvät:  Tiketti, Lippupalvelu ja
Levykauppa Äx.
Ikäraja on K-15/K-18.
Illan aikataulu:
20.00 Ovet
20.45 Fore
21.45 Seith 
23.00 Children of Bodom

 

Kotimainen metallijätti Children of Bodom esiintyy 9.4.2010

Yksi Suomen tunnetuimpiin ja kansainvälisesti menestyneimpiin metalliyhtyeisiin kuuluva Children of Bodom esiintyy Oulussa perjantaina 9. huhtikuuta 2010. Pitkän maailmankiertueen jälkimainingeissa yhtye suunnittelee parhaillaan uutta studioalbumia, mutta tekee huhtikuussa kolme Suomen-keikkaa Tampereella, Oulussa ja Vuokatissa. Bändin edellisestä Oulun vierailusta ehtii tulla kuluneeksi jopa neljä vuotta, sillä viime keikkansa järjestettiin Club Teatrialla helmikuussa 2006.

Suureen suosioon noussut espoolaisyhtye päätti puolitoistavuotisen Blooddrunk-levyä seuranneen maailmankiertueensa Moskovaan lokakuussa ja on nyt ansaitulla tauolla lataamassa akkujaan. Bändi ryhtyy heti ensi vuoden alusta työstämään seitsemännen studioalbuminsa biisejä. Studioon bändi astuu vasta alkukesästä, mutta muistaa sitä ennen suomalaisia fanejaan kolmella keikalla huhtikuun alussa. Bodomin kaikki kuusi aiempaa pitkäsoittoa ovat yltäneet Suomessa kultalevyrajaan. Vuonna 1999 julkaistu todellinen läpimurtolevy Hatebreeder on ylittänyt jopa 30 000 myydyn kappaleen platinarajan.

Children of Bodom oli vahvasti mukana kotimaisen metallin uuden aallon nousussa 90-luvun lopulla. Raskas, synkkä, nopeatempoinen ja melodinen musiikki sekä taidokas soitto ovat kulminoituneet erityisesti bändin keulakuvaan laulaja-kitaristi-biisintekijä Alexi Laihoon. Laiho on noussut maailmanlaajuisesti erittäin arvostetuksi soittajaksi ja hänet valittiin mm. Guitar World -lehden vuoden 2009 lukijaäänestyksessä parhaaksi metallikitaristiksi. Lisäksi yhtyeessä soittavat legendaarinen metallikarpaasi kitaristi Roope Latvala, myös runsaasti kansainvälistä arvostusta saanut kosketintaitelija Janne Wirman, Henkka Seppälä (basso) ja Jaska Raatikainen (rummut).

Illan lämmittelijöinä toimii kaksi pohjois-Suomalaista raskaamman tason
lippulaivaa: FORE on takonut moniulotteista jyräystään yli kymmenen vuoden ajan ja laittaa tinkimättömällä jyräyksellään naulaa kuulijan otsasta
sisään. Illan melodisemman death metalin tarjoilemisesta vastaa puolestaan
Oululainen SEITH, jonka debyyttialbumi ”Alas” sai hyvän vastaanoton ja
kriitikoiden suitsutusta.

www.fore1.org
www.myspace.com/seithofficial

20.00 Ovet
20.45 Fore
21.45 Seith
23.00 Children of Bodom


Facebook