Jalometalli Winterfest 6.3.2010

Julkaistu 7.3.2010

Liput maksavat ennakkoon 25 € ja ovelta 30 €
Lippuja myyvät: Tiketti, Lippupalvelu ja 
Levykauppa Äx
Ikäraja on K-15/K-18.

Illan aikataulu muuttunut!
Uusi aikataulu:
Ovet 19.00
Torture Pulse  19.45
Winterwolf  21.00
   Deathbound  22.15
   Behemoth  00.00

Jalometalli-festivaalin talvitapahtuma Jalometalli Winterfest järjestetään taas kevättalven keskellä elokuun festivaalia odotellessa. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna lauantaina 6.3. jälleen Club Teatrialla. Esiintyjinä loistavat tällä kertaa puolalainen Behemoth sekä kotimaiset Deathbound, Winterwolf ja Torture Pulse.

Jalometalli Winterfestin pääesiintyjä Behemoth on tullut tunnetuksi vahvasta julkaisutahdistaan sekä synkeän suoraviivaisesta blackin katkuisesta death metalistaan. Maansa suosituimpiin metalliyhtyeisiin lukeutuva bändi on perustettu vuonna 1991 ja sillä on ollut suuri vaikutus Puolan metallipiirien kasvuun. Viime vuonna yhtye julkaisi jo yhdeksännen albuminsa Evangelionin, joka nousi kotimaassaan jopa listaykköseksi.

Vaasalainen grindcorekolmikko Deathbound on aina yhtä toivottu näky oululaisilla keikkalavoilla. Raskaan intensiivisen bändin neljäs albumi Non Compos Mentis ilmestyy tammikuun lopussa. Luvassa on täyslaidallinen aggressiivista, rosoista ja groovaavaa death/grindcorea.

Winterwolf tunnettiin aikaisemmin Deathchainin esiasteena, mutta yhtye aktivoitui jälleen vanhalla nimellä ja kokoonpanolla muutama vuosi sitten. Vanhan liiton death metal raikaa entistäkin rapsakampana kitaristi Corpsen ja kumppaneiden käsissä. Viime vuoden lopussa yhtye julkaisi myös ensimmäisen pitkäsoittonsa  Cycle of the Werewolf.

Winterfest-illan avaa kova oululainen vanhemman koulun death metal -akti Torture Pulse. Vuonna 2005 perustettu nelikko julkaisi Plague Poetry -debyyttitäyspitkänsä tällä viikolla.

 http://www.behemoth.pl
http://www.deathbound.net
http://www.myspace.com/winterwolfofficial
http://www.myspace.com/torturepulse

Järjestyksessään yhdeksäs Jalometalli järjestetään 13.-14. elokuuta Club Teatrian ympäristössä. Festivaalin toiseksi pääesiintyjäksi julkistettiin jo viime elokuun festivaalin päätteeksi brittiläinen Carcass. Lisää esiintyjäjulkistuksia festivaalille on luvassa heti tammikuun lopussa ja pitkin kevättä. Kahden päivän liput elokuun Jalometalliin ovat myynnissä Lippupalvelussa, Tiketissä ja Oulun Levykauppa Äxässä. Liput maksavat 60 euroa. Yhden päivän liput tulevat myyntiin keväällä, kun kaikki esiintyjät ja päiväkohtaiset aikataulut on saatu sovittua. Festivaali on sallittu kaiken ikäisille.

Lisätiedot:
www.jalometalli.net


Facebook