Jalometalli Winterfest perjantaina 25.3.2011

Julkaistu 15.2.2011

Jalometalli Winterfest tänä viikonloppuna

Oululaisen Jalometalli-festivaalin talvitapahtuma Jalometalli Winterfest jyrähtää käyntiin tänään 25.3.2011 Club Teatrialla. Juurilleen palaavan tapahtuman tarjonta koostuu tänä vuonna  pohjoissuomalaisista metalliosaajista. Salaperäinen ”Special Guest” on myös paljastettu ja yhtyeestä on annettu pieniä vihjeitä Jalometallin Facebook-sivulla parin viikon ajan.

Tähän asti salassa pidetty esiintyjä on kuusamolaislähtöinen A.R.G. Yhtye oli merkittävä osa  80-90-lukujen suomalaista thrash metal -aaltoa mm. Stonen, Maple Crossin, Prestigen sekä Winterfestissä esiintyvien Sacred Crucifixin ja National Napalm Syndicaten kanssa. Yhtyeen nimi on lyhenne sanoista Ancient Rotten Graveguards, mutta alun perin kirjainlyhennelmä keksittiin nimestä Aku Raaska Group yhtyeen silloisen laulajan mukaan. A.R.G. julkaisi urallaan lukuisia pienjulkaisuja sekä kaksi albumia. Bändi on ainoita Suomi-thrashin vanhan koulukunnan edustajia, joka ei ole aktivoitunut tällä vuosituhannella, mutta nyt comebackin todistamiseen on mahdollisuus.

Jalometalli Winterfestin pääesiintyjänä nähdään melodisen deathin pioneeri Eternal Tears of Sorrow. Illan muut esiintyjät ovat perinteikkäät vanhan koulun jyrät Sacred Crucifix ja National Napalm Syndicate sekä nuoremman polven tahkoajat Disare ja Nordic Necropolis.

Jalometallin juhlavuosi

Elokuinen Jalometalli-festivaali viettää tänä vuonna 10-vuotisjuhliaan. Festivaali järjestetään 12.-13. elokuuta Club Teatrian ympäristössä. Tapahtuman tämän vuoden ensimmäiset esiintyjäkiinnitykset ovat  brasilialainen Sepultura, saksalainen Sodom, amerikkalainen Exhumed sekä ruotsalaiset Grand Magus ja Nifelheim. Lisää esiintyjäjulkistuksia Jalometalliin on luvassa huomenna.

Kahden päivän liput elokuun Jalometalliin ovat myynnissä Lippupalvelussa, Tiketissä ja Oulun Levykauppa Äxässä. Kahden päivän liput maksavat 67 euroa. Yhden päivän liput tulevat myyntiin myöhemmin, kunnes kaikki esiintyjät ja päiväkohtaiset aikataulut on saatu sovittua. Festivaali on sallittu kaiken ikäisille.

Winterfestin liput ja aikataulu
Liput Jalometalli Winterfestiin maksavat ennakkoon 15 ja ovelta 20 euroa. Ennakkoliput ovat myynnissä Lippupalvelussa, Tiketissä ja Oulun Levykauppa Äxässä. Ikäraja Jalometalli Winterfestiin on K-15/K-18.

Jalometalli Winterfestin aikataulu:
19.00 OVET AUKI
19.30 NORDIC NECROPOLIS
20.20 DISARE
21.10 NATIONAL NAPALM SYNDICATE
22.10 SACRED CRUCIFIX
23.20 A.R.G.
00.20 ETERNAL TEARS OF SORROW

Jalometalli Facebookissa:

www.facebook.com/pages/Jalometalli-Metal-Music-Festival/103565836056


Facebook