Sonata Arctica ja Winterborn 26.2.2010

Julkaistu 26.2.2010

Liput maksavat ennakkoon 30 € ja ovelta 35 €
Lippuja myyvät: Tiketti, Lippupalvelu ja
Levykauppa Äx
Ikäraja on K-15/K-18

Illan aikataulu vaihtunut:
Uusi aikataulu
Ovet 20.00
Winterborn 21.45
Sonata Arctica 23.15

 

Maailmanlaajuiseen suosioon noussut Sonata Arctica julkaisi hiljattain tuoreen studioalbumin The Days of Graysin ja keikkailee kotimaassa aktiivisesti ensi vuoden alussa. Kemin lahja suomalaiselle melodiselle powermetallille esiintyy Oulussa Club Teatrialla perjantaina 26. helmikuuta 2010.

Yhtye on noussut yhdeksi suosituimmaksi kotimaisen melodisen metallin tähdeksi. Oulussa ahkerasti keikkaillut yhtye on aina vastaanotettu kaupungissa yhtä lämpimästi. Karismaattisen ja monipuolisen laulajansa Tony Kakon johtama ryhmä on tunnettu vauhdikkaista, vivahderikkaista ja tehosteiden rikastamista esiintymisistään. Bändiin kuuluvat Kakon lisäksi kitaristi Elias Viljanen, rumpali Tommy Portimo, kosketintaiteilija Henrik Klingenberg sekä basisti Marko Paasikoski.

Sonata Arctica julkaisi kuudennen studioalbuminsa nimeltä The Days of Grays syyskuun puolivälissä. Levy on jo ylittänyt kunnioitettavan kultalevyyn oikeuttavan 15 000 kappaleen myynnin rajan. Myös yhtyeen kaikki aiemmat albumit ovat ylittäneet Suomessa kultalevyrajan ja edellinen, vuonna 2007 julkaistu, Unia-levy on myynyt jo platinaan oikeuttavat 30 000 kappaletta.

Yhtye on parhaillaan runsaan kuukauden pituisella Pohjois-Amerikan kiertueella ja marras-joulukuussa se konsertoi ympäri Eurooppaa. Vuodenvaihteessa kemiläiset suuntaavat kolmelle keikalle Australiaan. Sonata Arctica esiintyi edellisen kerran Oulussa Club Teatrialla kesäkuussa 2008.

Kokkolalainen heavy metal -yhtye Winterborn esiintyy Sonata Arctican lämmittelijänä. Melodista heavya, poweria ja myös progressiivisempaa otetta yhdistelevä bändi julkaisi toisen pitkäsoittonsa nimeltä Farewell To Saints viime vuoden toukokuussa. Kuusihenkinen Winterborn perustettiin vuonna 2004 ja se on esiintynyt aiemmin Club Teatrialla Teräsbetonin lämmittelijänä neljä vuotta sitten. Viikko ennen Club Teatrian keikkaa Winterborn esiintyy Finnish Metal Expossa sekä lämmittelee Sonata Arcticaa myös muilla tämän Suomen ja Keski-Euroopan keikoilla helmikuun aikana.


Facebook