Suburban Tribe, Ensiferum, Turmion Kätilöt, Profane Omen, Stalingrad Cowgirls

Julkaistu 7.5.2010

Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.
Eteispalvelumaksu on 2 euroa.
Ikäraja on K-18.

Club Teatrian juhlaillan alustavat aikataulut ovat:
19.00 Ovet
20.15 Stalingrad Cowgirls
21.30 Profane Omen
22.45 Turmion Kätilöt
00.00 Ensiferum
01.15 Suburban Tribe

Suomen suurin rock-klubi oululainen Club Teatria viettää 5-vuotissyntymäpäiviään perjantaina 7. toukokuuta. Vanhaan Atrian tehdashalliin perustetun klubin avajaiset olivat täsmälleen samana päivänä vuonna 2005. Avajaisia juhlistivat tuolloin amerikkalainen Twisted Sister sekä kotimaiset heavy-bändit Tarot ja Teräsbetoni. Club Teatrialla on viiden vuoden aikana järjestetty noin 250 musiikki- ja messutapahtumaa, joista unohtumattomin lienee oululaisen Sentenced-yhtyeen hautajaiset lokakuussa 2005.

Toukokuista juhlatapahtumaa siivittää monipuolinen kattaus kotimaisia rock- ja metalliyhtyeitä, jotka ovat Suburban Tribe, Ensiferum, Turmion Kätilöt, Profane Omen ja Stalingrad Cowgirls. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy ja klubiin mahtuu 2500 ihmistä.

Illan päätösesiintyjä helsinkiläinen Suburban Tribe on tullut tunnetuksi tunnelmallisista hard rock -kappaleistaan sekä laulajansa Ville Tuomen tunteikkaasta tulkinnasta. Yhtye julkaisee kahdeksannen studioalbuminsa nimeltä Now And Ever After 21. huhtikuuta. Bändin tunnetuimpia biisejä ovat mm. Frozen Ashes, Shock the Monkey, Complications sekä tv:stä tuttu While The World Awaits.

Vauhdikkaasta ja raskaasta folk- ja viikinkimetallistaan tunnettu Ensiferum perustettiin jo vuonna 1995, josta lähtien se on tehnyt lähes 400 keikkaa ympäri maailmaa. Tammikuussa yhtye vieraili yhdeksän keikan pituisella kiertueella Kiinassa ja Australiassa. Ensiferumin neljäs albumi From Afar ilmestyi viime syyskuussa, jolloin bändi esiintyi myös viimeksi Club Teatrialla.

Kuopiolainen Turmion Kätilöt on omaleimainen industrial metal -yhtye, joka tuli tunnetuksi vuonna 2003 julkaistun Teurastaja-kappaleensa voimin. Erikoisista lavaperformansseistaan, aggressiivista biiseistään ja mustan huumorin viljelystään tunnettu kokoonpano julkaisi kolmannen albuminsa nimeltä Usch! vuonna 2008. Yhtyeen muita tunnettuja kappaleita ovat mm. Verta ja lihaa, Tirehtööri, Minä määrään ja Pirun Nyrkki.

Lahtelainen Profane Omen on runsaan kymmenvuotisen uransa aikana ollut yksi kovimpia suomalaisia pioneeribändejä. Pitkään arvostettuna demobändinä ja ahkerana keikkailijana tunnettu viisikko nousi suuremman metalliyleisön tietoisuuteen julkaisemalla debyyttialbuminsa Beaten Into Submission in vuonna 2006. Jatkoa piinkovalle deathrockille ilmestyi debyyttiä seuraavana vuonna jytäkän Disconnected EP:n muodossa. Yhtyeen toinen albumi Inherit The Void ilmestyi viime vuoden maaliskuussa, joka oli edeltäjiensä tavoin rehellinen, groovaava ja energinen bändilevy. Energiaa ja vauhdikasta menoa ei myöskään ole koskaan puuttunut bändin live-esiintymisistä.

Rock- ja tyttöenergiaa tihkuva sallalainen Stalingrad Cowgirls nousi suomalaisen musiikkimaailman huulille vuonna 2007. Debyyttialbumi ja armoton määrä keikkoja oikeuttivat vuoden tulokas Emma-ehdokkuuteen. Yhtye julkaisee toisen albuminsa nimeltä Kiss Your Heart Goodbye kaksi päivää ennen Club Teatrian esiintymistään.


Facebook