fbpx

Club Teatria Oulu - Aknestik // Erikoisvieraana: Supperheads

19.11.2021

Ysäripoppia illan täydeltä – Club Teatrian lavalla Aknestik ja erikoisvieraana Supperheads!

Lauantaina 11.9.2021 Oulun Club Teatrian lavalta piti raikua kotimaista ysäripoppia Aknestikin toimesta. Keikka kuitenkin siirtyy, etsimme parhaillaan uutta päivämäärää ja ilmoitamme sen heti kun mahdollista. Illan erikoisvieraana jo aktiivisen keikkailun lopettanut Supperheads. Illan lämmittelijänä toimii Raahesta kotoisin oleva Eetu Viinikka & Varttuneet -trio.

30-55 vuotiaille suomalaisille Aknestik on muutakin kuin jättihitti Suomirokkia, joka soi radioissa vuonna 2017 n. 1500 kertaa.

Aknestikin keikka on aikakone 90-luvulle. Matka ekoihin kertoihin, känneihin ja yöllisiin kruisailuihin. Horisontin tuijotteluun jatkojen jatkoilla. Keikoilla ei koeta pyroja, eikä temppuja, vaan klassista kitarapoppia ja hittibiisejä.

Aknestikin eniten myyneeksi albumiksi jäi ”Hitit” -kokoelma jota myytiin n. 15 000 kappaletta. Vaikka Aknestik ei noussut koskaan maan ykkösbändiksi, laulut muistetaan. Useat laulut pääsivät laajempaan jakeluun mm. suosituilla Suomirokkia -kokoelmilla, joita myytiin kutakin 50-90 tuhatta kappaletta vielä vuosituhannen vaihteessa. Aknestikin biisejä radiossa soitti eritoten Radio Mafia.

Solisti Jukka Takalo kertoo, että hänen soolokeikoillaan ihmiset tuntuvat muistavan parhaiten biisit Jokapäivä, Kesällä ei mennä nukkumaan, Maailma on naisia puolillaan, Sata vuotta kaivossa, Haukipudas, Yölaulu, Naapurin tyttö, Miljoona tähteä ja Ainoastaan toistaiseksi. Ja tietenkin Avaruuden aikataulut, joka löytyy myös peruskoulun laulukirjasta.

”Viime syksyn kaksi Aknestikin paluukeikkaa olivat hurmoksellisia niin yleisölle kuin yhtyeellekin. Saavutimme tavoitteemme myös musiikillisesti, Aknestik oli lavalla parempi kuin koskaan. Ajatuksena oli tehdä muutama festarikeikka kesällä 2020. Sattuneesta syystä ne eivä toteutuneet, mutta muutama klubikeikka aiotaan kuitenkin tehdä”, sanoo Jukka Takalo

Erikoisvieraana esiintyvät brittipop-yhtye Supperheads piti hiljaisuutta 14 vuotta tehden välipaluukeikkansa 2018 kotikaupungissaan Rovaniemellä.

Supperheads ratsasti Suomessakin pienimuotoiseksi ilmiöksi nousseen brittipop-buumin aallonharjalla läpi kultaisen 90-luvun. Yhtye toimi aktiivisesti vuosina 1993-2001, julkaisi viisi albumia, esiintyi mediassa epäsuomalaisen itsevarmasti ja soitti toistasataa keikkaa ympäri maata.
Vaikka rovaniemeläislähtöinen Supperheads soi aikoinaan ahkerasti Radiomafiassa (entinen YleX), media nosti heitä esille ja keikoilla kävi hyvin väkeä, yhtyeen kaupallinen menestys jäi vaatimattomaksi. Melkein 20 vuoden taon jälkeen yhtye palaa soittamaan muutaman keikan yhdessä, kaikkien raikkaan kitarapopin ystävien iloksi.

Raahelainen Eetu Viinikka & Varttuneet -trio luottaa soundin puhtauteen.

Suomeksi tulkitseva yhtye luo tunnelman arkisen kauniilla ja kontrastisilla sanoituksilla, kuin myös menevällä mutta dynaamisella soitannalla.

Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa ”Ihmisiä ja tilanteita” Tuupa Recordsin kautta lokakuussa 2019 ja juhli levynjulkkareitaan loppuunmyydyssä Raahen teatterissa. Eetu Viinikka & Varttuneet kuvailee esikoisalbumiaan värikkääksi, mikä näkyy myös singleissä. Albumilta on julkaistu kaksi singleä Tahdot olla hiljaa ja Mitä avaruus maksaa musiikkivideoiden kera.

Lippuinfo

K-18

Ennakkoliput
Alk. 29,00 €

Osta ennakkolippu

VIP-liput
69,00 €

Osta ennakkolippu

Liput ovelta
35,00 €

Aikataulu

Ovet auki klo 19:00
Ticketmaster