fbpx

Tornio - Dead By April // Imminence // Ember Falls | Tornio

04.02.2022

Dead By Aprilin laaja Suomen-kiertue siirtyy helmikuulle 2022. Mukana myös debyyttikeikkansa Suomessa tekevä ruotsalainen Imminence sekä kotimainen Ember Falls.

Ruotsalaisen metalcore / pop metal -suuruuden Dead By Aprilin jo kahteen kertaan siirretty kattava Suomen-kiertue siirtyy vielä kerran. Syynä tähän päätökseen ovat eri tahtiin eri puolilla maata poistuvat koronarajoitukset, jotka hankaloittavat kiertueen toteutumista.

Myöhemmin lokakuulle naulatut päivät siirtyvät nyt helmikuun alkuun 2022. Kiertueella ovat mukana alkuperäisen suunnitelman mukaisesti myös niin ikään ruotsalainen metalcore-yhtye Imminence sekä kotimainen Ember Falls.

”Hienoa, että Suomi on aukeamaan päin, pääsemme todistamaan jälleen livemusiikkia ja saamme helpotusta lukemattomille alan yrityksille ja yhtyeille! Käytännössä kiertueen kalkkiviivoilla oli silti vielä epävarmaa mitkä rajoitukset poistuvat, missä ja milloin, joten koimme parhaaksi siirtää koko kiertueen vielä kerran, jotta voimme varmistaa kaikkien keikkojen toteutumisen. Helmikuuhun mennessä jokaiselta yhtyeeltä on onneksi luvassa myös uutta musiikkia settilistoihin. Se helpottaa kovasti siirron harmia”, kiertueen promoottori Aki Juvonen toteaa.

Kiertue toteutuu aiemmin ilmoitetun suunnitelman mukaisesti kuudessa kaupungissa; Jyväskylässä, Joensuussa, Torniossa, Oulussa, Helsingissä sekä Tampereella. Jo ennakkoon ostetut liput pysyvät voimassa sellaisinaan. Jos uusi ajankohta ei sovi, saa jo ostetun lipun palauttaa 2.12.2021 mennessä sen ostopaikkaan.

Dead By April yhdistää melodisuuden, tarttuvat kertosäkeet ja kauniit laulut raskaisiin screameihin ja rytmeihin – ja on todistanut tämän olevan toimiva kaava jo ensijulkaisuistaan lähtien. Vuonna 2007 yhtye julkaisi levytysdebyyttinsä omakustannedemona, joka levisi kulovalkean tavoin ympäri internetiä. Seuraavana vuonna bändi julkaisi laajemman, yhdeksäntoista kappaleen, painoksen demostaan, joka jälleen päätyi levitykseen internetiin, ja poiki levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa.

Dead by Aprilin kaupallinen läpimurto tapahtui vuonna 2009 ilmestyneellä, bändin omaa nimeä kantavalla, debyyttialbumilla. Albumilta ensimmäisenä irroitettu kappale ”Losing You” onnistui nousemaan Ruotsin singlelistan kärkipaikalle, ja pian tie alkoi avautumaan myös muualle Eurooppaan. Yhtyeen ura on jatkunut nousujohteisesti joka julkaisun myötä, ja tänä vuonna onkin luvassa yhtyeen viides täyspitkä, jolta julkaistiin aiemmin keväällä ensimmäinen single ”Memory”.

Eteläisestä Ruotsista nouseva Imminence on nopeasti todistanut olevansa yksi maansa lupaavimmista yhtyeistä monipuolisella äänimaailmallaan, yhdistäen kaikkea metalcoresta akustiseen musiikkiin. Aloitettuaan aktiivisen keikkailun ympäri Eurooppaa vuoden 2015 läpimurtosinglen ”The Sickness” jälkeen, bändi on kerännyt laajan fanikannan ympäri maailmaa. Sittemmin kaksi täyspitkää julkaissut yhtye on selvästi matkalla huipulle.

Kiertueen keikat aloittava Ember Falls on kotimainen modernin metallin yhtye, joka on vakiinnuttanut asemaansa kotimaan musiikkikentällä tasaiseen tahtiin. Yhtye on löytänyt oman maailmansa modernin ja melodisen metallin parista, jossa esille nousevat energiset ja elektroniset taustat sekä raskaat riffit, jopa popinomaisten koukkujen kanssa – hyvää karismaa ja näyttävää showta unohtamatta. Kappaleista löytyy raskaan metallin paino, jonka tuntee silloinkin, kun mukanahypittävät taustat ottavat vallan, vain väistyäkseen mukaansatempaavien laulumelodioiden edestä.’

Lippuinfo

K-18

Ennakkoliput
Alk. 30 €

Osta ennakkolippu

Liput ovelta
40 €

Aikataulu

Ovet auki klo 19:00
Ticketmaster